Over Marieke Runherd

Marieke Runherd

Doodle Webdesign is in april 2020 opgestart door Marieke Runherd. Na een studie Psychologie aan de Universiteit Utrecht ben ik mij gaan verdiepen in programmeren. Met behulp van een training en traineeship ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan als front-end developer. In Doodle Webdesign hoop ik mijn ervaring als developer te combineren met mijn liefde voor grafisch design en mijn inzicht in mensen. Het laatste heb ik verdiept met UX-design trainingen waardoor ik niet alleen websites kan maken die mooi en functioneel zijn, maar ook mee kan denken over de structuur, conversie en meer.

Blogs

Blogs die ik geschreven heb voor young coders

Waarom eHealth?

De laatste jaren zien we meer en meer bedrijven uit de grond schieten die software maken voor de zorg. Software kan steeds meer mensenwerk overnemen waardoor zorgmedewerkers zich kunnen focussen op hun patiënten. Ook kan de menselijke foutenmarge geminimaliseerd worden met behulp van software. Hoe komt het dan dat veel zorgmedewerkers ondanks de grote voordelen totaal niet warm worden van IT-oplossingen? Lees meer…

De Young Coders Roadtrip

Bij Young Coders heb ik een hele reis afgelegd, en die was niet zonder wat flinke (hele leerzame) hobbels. In april heb ik mijn eigen bedrijf opgezet. Wat een spannende en enerverende tijd, zeker nu met de Corona crisis. Tevens een tijd waarin ik terugdenk aan de afgelopen anderhalf jaar. Lees meer…

Ook een gastblog laten schrijven? Of een blog schrijven op mijn website?

Huur mij in

Geïnteresseerd om mij in te huren voor een project? Dat kan ook. Stuur mij een email op mariekerunherd@doodlewebdesign.nl.

Front-end development:
– WordPress development
– HTML5, CSS3, Javascript
– React.js
– Typescript
– SQL / SQLite

Grafisch Design:
– Logo design
– Webdesign
– Branding

Website onderhoud
– Oplossen van problemen met uw website
– Website updaten
– Website aanvullen of ombouwen
– SEO verbeteren en laadtijd verhogen